Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΣΙΧΡΟΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

Χορεύτρια, ηθοποιός, επιχειρηματίας, ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν μπαίνει σε καλούπια αλλά διαρκώς αναζητά τον εαυτό της, η Κατερίνα Μισιχρόνη αγαπά έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, έμπρακτα, κάνοντας το μοίρασμα μέρος της καθημερινότητάς της.

Έχω μία μεγάλη αγάπη στα παλιά αντικείμενα, αισθάνομαι ότι αξίζουν μία δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Κάποτε μάζευα τόσα πολλά πράγματα από τον δρόμο, που το σπίτι μου ήταν γεμάτο. Και ακόμα πιο όμορφο είναι το μοίρασμα.

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, με αφορμή τα Χριστούγεννα, περίπου μία εβδομάδα πριν, οργανώνω μία μάζωξη με τους πολύ κοντινούς μου φίλους. Την πρώτη φορά την έκανα σε έναν άδειο χώρο που είχα βρει στο κέντρο, μάλιστα είχα πάρει και πολλά ρούχα από τον Κωνσταντίνο Τζούμα με τον οποίο ήμασταν φίλοι.

Τώρα διαλέγω με την παρέα μου ένα σπίτι και μαζευόμαστε. Φέρνει ο καθένας ό,τι δεν χρειάζεται πια, από ρούχα και βιβλία μέχρι παπούτσια, πιάτα και διακοσμητικά αντικείμενα, τα βάζουμε στη μέση και κάνουμε έτσι μία άτυπη ανταλλαγή δώρων! Αυτό το εναλλακτικό bazaar, αυτό το μοίρασμα μού δίνει τεράστια χαρά…

Μισιχρόνη
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Κατερίνα Μισιχρόνη, ηθοποιός και χορεύτρια. Φωτογραφίζεται στο "Semiramis Hotel". Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.
Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
Styling: Έφη Καρύδη
MUA: Ολίβια Σαχινίδου
Hairstylist: Ελένη Γερογιαννάκη (Headz)

Για κάποιον λόγο τα bazaar μου άρεσαν από μικρή. Μου αρέσει πάρα πολύ η επαναχρησιμοποίηση, και το γεγονός ότι το συνδυάζω με τις γιορτές, του δίνει την αίσθηση του δώρου. Ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχω από ένα τέτοιο bazaar είναι ένα μουσικό κουτί με μία μπαλαρίνα, η οποία έχει σπασμένο ποδαράκι. Την κράτησα και της έδωσα μία θέση στο χώρο μου. Δεν είναι τέλεια αλλά, ποιος είναι;

Εδώ που τα λέμε, και τα σκυλάκια που υιοθετώ είναι πάντα σε πολύ μεγάλη ηλικία ή έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Έχω αγάπη για τα πράγματα, τα ζώα και τους ανθρώπους που είναι όχι όπως «θα έπρεπε» να είναι, που δεν έχουν τη δική τους φωνή. Η Ριρή, ο σκύλος μου, ενώ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση όταν τη βρήκα, είχε με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να γίνει τελικά αυτό που έπρεπε να γίνει.

Η Κατερίνα Μισιχρόνη μίλησε στη δημοσιογράφο Ελένη Παπαϊωάννου. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου, στο θέατρο Αθηνά.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.