Papadakis Press

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΜΗΤΕΡΑ

Η Κατερίνα Τσάβαλου μεγάλωσε μαζί με το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Η ηθοποιός, που πέρα από τη μεγάλη θεατρική της πορεία δανείζει συχνά τη χαρακτηριστική της φωνή σε παιδικούς ήρωες και διαφημιστικές καμπάνιες, μιλάει για την αλλαγή που έφερε στη ζωή της η κόρη της, Μαριμέλη.

Πριν από είκοσι και βάλε χρόνια, δούλευα στον lifestyle τύπο και συναναστρεφόμουν όλο τον κύκλο των «celebrities», δημιουργώντας κυρίως σχέσεις προσωρινής οικειότητας, στις οποίες όλοι μπαίναμε και βγαίναμε με άνεση. Σε μία φωτογράφηση όμως, στο Rock & Roll στο Κολωνάκι (τότε που ήταν στα φόρτε του), κάναμε ένα μεγάλο θέμα με «Τα νέα ονόματα που θα συζητηθούν». Εκεί γνώρισα την Κατερίνα Τσάβαλου, ένα κορίτσι που με αιφνιδίασε με την αμεσότητα, τη ζεστασιά και τη γοητευτική αλητεία που είχε σε σχέση με το κύκλωμα που μας περιέβαλε.

Γίναμε αμέσως φίλες και σε αντίθεση με άλλες σχέσεις, αυτή κράτησε. Για χρόνια. Ακόμα και τώρα που πήρα την Κατερίνα για να μιλήσουμε, ανταλλάξαμε πέρα από αναμνήσεις και μία συνταγή για υγιεινά σοκολατάκια με λάδι καρύδας. Γιατί η Κατερίνα τα κάνει όλα με αυθεντική αγάπη. Μία αγάπη που τελικά έχει θεραπεύσει την ίδια, αλλά και τους γύρω της.

Η Κατερίνα Τσάβαλου και το πνεύμα της ευγνωμοσύνης

«Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, έχει αλλάξει το νόημα των γιορτών για μένα. Από μικρή με έπιανε κατάθλιψη με τις γιορτές, ένα σφίξιμο, μία άρνηση. Τώρα είμαι άλλος άνθρωπος, τα βλέπω όλα αλλιώς. Εδώ στολίζω από 1η Νοεμβρίου, τι να λέμε!

Η Μαριμέλη γεννήθηκε τέλη Γενάρη, και ήδη, τα επόμενα Χριστούγεννα, λίγο πριν κλείσει τον πρώτο της χρόνο, ένιωσα τις ημέρες των γιορτών μια βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου. Ευγνωμοσύνη για το ότι έγινα μητέρα, ότι έχω γύρω μου αγάπη, ευγνωμοσύνη για τον μπαμπά της, ευγνωμοσύνη για μένα την ίδια.

»Ναι, ξέρω το κλισέ που λένε “θυσιάζομαι για το παιδί μου”, κι αυτό το βρίσκω τεράστιο λάθος. Με το που έγινα μάνα, ανέλαβα την ευθύνη της χαράς μου. Μου το έλεγε και ο ψυχοθεραπευτής μου αυτό. Συνέχεια υπάρχουν λόγοι για να είσαι χαρούμενος, και όταν μεγαλώνεις ένα παιδί οφείλεις να του δείξεις πώς να είναι χαρούμενο και πώς να αγαπάει τον εαυτό του. Αυτές τις ημέρες έχω πολλή δουλειά με το θέατρο, αλλά φυσικά ακολουθήσαμε την οικογενειακή μας παράδοση. Στολίσαμε το δέντρο και στο τέλος έβαλε μαζί με τον μπαμπά της το αστέρι στην κορυφή, γιατί είναι ο ψηλός της οικογένειας!»

Η Κατερίνα πρωταγωνιστεί στον «Μπακαλόγατο» στο θέατρο Πειραιώς 131 και στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Μερικοί τον προτιμούν νεκρό», που θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.