Trekking Hellas

ΣΕ ΠΟΙΟ CAMP ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;

Πώς θα λαχταρούσαν τα παιδιά σας να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στις διακοπές του Πάσχα; Με αναρρίχηση στο βουνό, με καλλιτεχνικές δράσεις, με περιπάτους σε αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου ή μήπως με πολλά αθλήματα; Το OW έκανε την έρευνά του και σας προτείνει τα καλύτερα πασχαλινά camp για όλα τα γούστα, από 4-15 ετών.

Μετά τα καλοκαιρινά camp, που σημειώνουν τεράστια επιτυχία, τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και τα camp του Πάσχα (όπως και των Χριστουγέννων), «λύνοντας τα χέρια» σε πολλούς εργαζόμενους γονείς.

Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας των διακοπών του Πάσχα προσφέρονται για να αποκτήσουν τα παιδιά περισσότερες εμπειρίες, να εξερευνήσουν τα ταλέντα τους, να γνωρίσουν την πόλη τους, αλλά και να αναπτύξουν δυνατούς δεσμούς με τους συνομηλίκους τους.

Τα ημερήσια προγράμματα εντός πόλης είναι τα περισσότερα και πλέον δημοφιλή, ωστόσο αν τα παιδιά σας αισθάνονται έτοιμα, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν και την κατασκήνωση μέσα στη φύση!

1. Καλλιτεχνικό/βιωματικό camp στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλάκα, τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τη γειτονιά, που βρίθει φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς, όπως και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

camp

Στο πρόγραμμα εντός του μουσείου περιλαμβάνονται τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και οι αφηγήσεις παραμυθιών, ενώ εκτός τα παιδιά θα επισκεφθούν άλλα μουσεία της περιοχής και θα παίξουν παραδοσιακά και πασχαλινά παιχνίδια στους ελεύθερους χώρους.

camp

Το camp διαρκεί από τις 09:00 έως τις 13:00 και προσφέρεται ατομικό σετ γραφικής ύλης σε κάθε παιδί, όπως και όλα τα υλικά των εργαστηρίων.

 • Πού: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα
 • Πότε: 29/4-2/5 και 7-10/5
 • Ηλικίες: 5-10 ετών
 • Πληροφορίες: 210-3250341
 • Δήλωση συμμετοχής: Συμπληρώστε online τη σχετική φόρμα

2. Αναρρίχηση στην Πάρνηθα - Trekking Hellas

Αν η περιπέτεια κάνει την καρδιά των εφήβων παιδιών σας να χτυπά δυνατά –και των προεφήβων, από 9 ετών–, τότε αυτή η εμπειρία θα τα συναρπάσει. Η Trekking Hellas προσφέρει ένα τετραήμερο camp στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, με διαμονή στο Καταφύγιο Μπάφι.

Trekking Hellas

Τα παιδιά θα εξασκηθούν στην αναρρίχηση, σε φυσικά βράχια, σε εσωτερική πίστα, και σε δέντρα, ενώ θα πραγματοποιήσουν και εναέριο πέρασμα! Επιπλέον, η ομάδα θα βγει για βραδινή πεζοπορία με φακούς στο δάσος.

Trekking Hellas

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στην αναρρίχηση, καθώς όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι η τεχνική και η στρατηγική είναι που έχουν σημασία. Παρέχεται ο εξειδικευμένος εξοπλισμός για κάθε παιδί, ενώ προσφέρεται επίσης το σύνολο των γευμάτων όλων των ημερών.

 • Πού: Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας - Καταφύγιο Μπάφι
 • Πότε: 27-30 Απριλίου
 • Ηλικίες: 9-15 ετών
 • Πληροφορίες: 6974871203 (Γιάννης Χέλης, υπεύθυνος camp)
 • Κράτηση θέσης: Συμπληρώστε online τη σχετική φόρμα

3. Πασχαλινό/Καλλιτεχνικό camp στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η αγαπημένη και πολύ επιτυχημένη ομάδα Planet Physics βρίσκεται πίσω από αυτό το day camp στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», πραγματοποιώντας και εδώ τα πειράματά της, που πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά. Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα τα παιδιά θα φτιάξουν κουλουράκια και λαμπάδα, ενώ θα… κυνηγήσουν και πασχαλινά αυγά –  όταν τα βρουν, αφού κάνουν τα απαραίτητα πειράματα, θα τα βάψουν κατακόκκινα!

camp

Μετά την Κυριακή του Πάσχα, τη σκυτάλη παίρνει η τέχνη: η Φρίντα Κάλο, η Γιαγιόι Κουσάμα και η Ντένη Θεοχαράκη –έκθεση της οποίας φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στους χώρους του Ιδρύματος– αποτελούν την έμπνευση για τα έργα και τις δράσεις των παιδιών.

camp

Δεν θα λείψουν βέβαια και οι προβολές στη «Θόλο», το εντυπωσιακό ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας. Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:00 έως τις 15:30 και παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό σνακ.

 • Πού: «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Τηλ.: Ταύρος
 • Πότε: 29/4, 30/4, 8/5-10/5
 • Ηλικίες: 5-12 ετών
 • Πληροφορίες: 212-2540000
 • Αγορά εισιτηρίων: Μέσω more.com

4. Αθλητικό camp στο Winners’ club

Για τα παιδιά που λατρεύουν να βρίσκονται σε κίνηση και αγαπούν τον αθλητισμό, το camp του Winners’ Club είναι αυτό που τους ταιριάζει. Εδώ θα παίξουν όλα τα αθλήματα που τα ενθουσιάζουν, ενώ σίγουρα θα βρεθεί και κάποιο νέο για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Υπό την καθοδήγηση προπονητών και γυμναστών, τα παιδιά θα εξασκηθούν στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, τον στίβο, αλλά και την ξιφασκία, το dodgeball, το καράτε, τον χορό και τη γιόγκα.

Τα γκρουπ χωρίζονται με βάση την ηλικία και το καθένα δεν ξεπερνά τα 15 παιδιά, με το πρόγραμμα να ξεκινάει καθημερινά στις 08:00 και να ολοκληρώνεται στις 16:00 – το δεκατιανό και το μεσημεριανό περιλαμβάνονται.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.