Καρολίνα Δωρίτη

ΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

Αξιοποιούμε τα μακαρόνια που περίσσεψαν για να φτιάξουμε μια ομελέτα διαφορετική από τις συνηθισμένες, που μπορεί να θυμίζει και λίγο πίτσα!

Τα βρασμένα ζυμαρικά που περίσσεψαν αφού μείνουν στο ψυγείο μπορούν να ξαναζεσταθούν, αλλά δεν είναι το ίδιο με τα φρεσκοβρασμένα. Με αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε με γρήγορο και εύκολο τρόπο μακαρόνια που μας περίσσεψαν και τη σάλτσα τους, για να τα μετατρέψουμε σε μια νόστιμη, χορταστική και διαφορετική ομελέτα!

Εδώ χρησιμοποιώ σπαγγέτι ζέας. Θεωρώ ότι τα σπαγγέτι είναι τα ιδανικότερα ζυμαρικά για αυτή τη συνταγή και τα ζέας τα επέλεξα ως πιο υγιεινά. Μπορεί να γίνει και με άλλο είδος, όπως τα κλασικά, τα ολικής άλεσης, τα χωρίς γλουτένη κ.λπ.

Ζεσταίνω τα μακαρόνια με τη σπιτική σάλτσα ντομάτας από ντοματίνια, που μου είχε επίσης περισσέψει. Η σάλτσα ντομάτας ταιριάζει πολύ ωραία και κάνει την ομελέτα μας να θυμίζει λίγο πίτσα (για κάτι πιο έντονο, μπορείτε να δοκιμάσετε και την πίτσα με βάση από σπαγγέτι).  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλη σάλτσα, όπως πέστο ή ακόμα και κιμά.

Συνταγή για ομελέτα με μακαρόνια

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
  • Vegetarian

ομελέτα με μακαρόνια
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 4 μερίδες

  • 6 αβγά
  • 500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά σπαγγέτι (ζέας ή άλλα)
  • 3-4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
  • 85 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

ομελέτα με μακαρόνια
Καρολίνα Δωρίτη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

ομελέτα
Καρολίνα Δωρίτη

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που μας έχει περισσέψει και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μέσα στη ζεστή σάλτσα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά στο τηγάνι και από πάνω τους χύνουμε το μείγμα με τα αβγά, επίσης ομοιόμορφα.

ομελέτα με μακαρόνια
Καρολίνα Δωρίτη

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε ότι έχει γίνει από κάτω και ότι έχει δέσει σαν ομελέτα, ώστε την γυρίσουμε ανάποδα.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα ανάποδα και την επιστρέφουμε στη φωτιά ώστε να ψηθεί για ακόμα 2-3 λεπτά.

ομελέτα με μακαρόνια
Καρολίνα Δωρίτη

Μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε. Τρώγεται ευχάριστα και αφού κρυώσει.