ΦΤΙΑΞΕ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ HIGH PROTEIN ΠΙΤΣΑ
Ανακάλυψε μια υγιεινή πίτσα με βάση από βρώμη και τυρί cottage, γεμάτη πρωτεΐνη και γεύση. Ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να στερούνται απόλαυση.
Την ονομάζω πίτσα (για να συνεννοηθούμε), αλλά ξέρω πολύ καλά ότι αν με άκουγε ένας Ιταλός, θα με περνούσε... γενεές δεκατέσσερις. Από τότε που ξεκίνησα να ψάχνω για συνταγές πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε θερμίδες, η ιδέα μιας σπιτικής πίτσας με βάση από βρώμη και τυρί cottage με τράβηξε αμέσως.
Ήθελα κάτι που να συνδυάζει την αγαπημένη μου γεύση της πίτσας με υψηλή πρωτεΐνη, ώστε να υποστηρίξω με τη διατροφή μου όλη την προσπάθεια που κάνω στο γυμναστήριο για μυϊκή ανάπτυξη. Επίσης, θέλω όταν κάνω διατροφή να μπορώ να απολαμβάνω τις αγαπημένες μου γεύσεις – όχι, δεν χρειάζεται να τρως μόνο νερόβραστο κολοκύθι.
Η βάση είναι απλή και γρήγορη, φτιαγμένη από βρώμη και cottage, χωρίς περιττά λιπαρά, αλλά αρκετά ζουμερή για να κρατάει τα υλικά της γέμισης. Η σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, κρεμμύδι και βασιλικό δίνει φρεσκάδα και έντονη γεύση, ενώ το τυρί light προσθέτει την απαραίτητη τυρένια νότα χωρίς υπερβολές.
Το ψήσιμο γίνεται σε μέτριο φούρνο και η πίτσα βγαίνει τραγανή εξωτερικά αλλά μαλακή και ζουμερή εσωτερικά. Με λίγα, απλά υλικά, γρήγορη προετοιμασία και υψηλή πρωτεΐνη, αυτή η πίτσα συνδυάζει γεύση, υγιεινή διατροφή και ικανοποίηση σε κάθε μπουκιά. Από την πρώτη φορά που την έφτιαξα, έγινε βασική επιλογή στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα διατροφής.
Συνταγή για high protein πίτσα με βρώμη και τυρί cottage
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Υλικά για 1 μέτρια πίτσα
- 80 γρ. βρώμη (νιφάδες)
- 100 γρ. τυρί cottage light
- 1 αβγό
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 150 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
- 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. φρέσκος βασιλικός
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για επικάλυψη:
- 50 γρ. τυρί light, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε στο μπλέντερ βρώμη, τυρί cottage, αβγό, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση) μέχρι να γίνει ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη για 5-10 λεπτά.
Παράλληλα, σοτάρουμε σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε ντομάτες και βασιλικό, και σιγοβράζουμε 5-7 λεπτά.
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη βάση της πίτσας, πασπαλίζουμε με το τυρί και, αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον υλικά.
Ψήνουμε 12-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η βάση.
Αφήνουμε 2 λεπτά πριν σερβίρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο βασιλικό.