ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ; 2 ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ YOGA ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΝΤΩΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

6:52

Tέντωμα στη σπονδυλική στήλη, στα πόδια, στα ισχία. Αυτό έχει ανάγκη το σώμα σου αν κάνεις καθιστική ζωή και θα στο προσφέρουν δύο στάσεις της yoga. Ο Αντώνης Φραγκάκης σου δείχνει πώς να τις κάνεις βήμα-βήμα.

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πόση ανάγκη έχει το σώμα σου για τέντωμα, ειδικά όταν η δουλειά σου σε αναγκάζει να κάθεσαι πολλές ώρες τη μέρα. Ο Αντώνης Φραγκάκης μάς δείχνει δύο στάσεις της yoga που βοηθούν το σώμα να μακρύνει και να τεντωθεί.

Οι 2 στάσεις της yoga που προσφέρουν το τέντωμα που έχεις ανάγκη

– Uttanasana:

Στα ελληνικά θα μπορούσαμε να τη μεταφράσουμε ως «όρθια τσιμπίδα». Ο κορμός κατεβαίνει, το σώμα διπλώνει και εμείς μοιάζουμε με μια... τσιμπίδα. Σε αντίθεση με ό,τι μάλλον πιστεύουμε φέρνοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό μας, η συγκεκριμένη asana δεν απαιτεί να φτάσουμε με τα χέρια τις μύτες των ποδιών μας. Στόχος είναι η επέκταση όλης της σπονδυλικής στήλης, από τα πέλματα μέχρι το κεφάλι. Για να καταφέρουμε να κάνουμε μια βαθιά και ικανοποιητική διάταση, αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή. Κάθε φορά που τη δοκιμάζεις, θα αισθάνεσαι τη διαφορά στο σώμα σου.

– Janu sirsasana:

Μια στάση της yoga ιδανική ακόμα και για αρχάριους, που προσφέρει τέντωμα από τους αστραγάλους ως τα ισχία. Η σπονδυλική στήλη μακραίνει, το σώμα τεντώνεται και το μυαλό ηρεμεί. Όσο εξασκείσαι στη Janu sirsasana, καταλαβαίνεις ότι απομακρύνεσαι από τη λογική της καλής επίδοσης (πώς θα καταφέρεις να αγγίξεις τις μύτες των ποδιών σου) και εστιάζεις στο να ρίξεις ρυθμούς, να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου, να αφήσεις τον νου σου να χαλαρώσει.

Αν έχεις πιασίματα στη μέση, αν η καθημερινότητά σου είναι κουραστική και αγχώδης, αν κάνεις καθιστική ζωή, είναι σημαντικό να βάλεις αυτές τις δύο ασκήσεις στη ζωή σου.