Χριστίνα Αβδίκου

DETOX CHALLENGE: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ!

Η νηστεία της Σαρακοστής σηματοδοτεί την ανάγκη μας για αποτοξίνωση σε όλους τους τομείς. Αποδέξου την πρόκληση του Detox Challenge, ενός ειδικού αφιερώματος από τη συντακτική ομάδα του OW, που για τις επόμενες 15 μέρες θα παρουσιάζει εξειδικευμένα θέματα, και αποτοξίνωσε κι εσύ σώμα και μυαλό!

Αν σκεφτούμε το σώμα και την ψυχή μας σαν ένα σπίτι μέσα στο οποίο βάζουμε συνεχώς πράγματα, χωρίς να πετάμε ποτέ, πόσο λειτουργικό θα παραμείνει; Μήπως το περίφημο decluttering είναι μια αναγκαιότητα και για εμάς τους ίδιους; Και μήπως ήρθε η ώρα να το εφαρμόσουμε στη ζωή μας; 

Η Σαρακοστή που διανύουμε γίνεται η αφορμή για να δούμε τη νηστεία και την αποτοξίνωση μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα. Γιατί νηστεύουν οι άνθρωποι; Πόσο σημαντική είναι η αποχή από την τροφή - ή από ορισμένες τροφές -, ώστε να την έχουν υιοθετήσει όλες οι θρησκείες; Υπάρχει συναισθηματική, ψυχική και πνευματική «νηστεία» και σε τι συνίσταται;

Όλα αυτά τα ερωτήματα απασχόλησαν τη συντακτική ομάδα του OW που με αφορμή τη Σαρακοστή θέλησε να δώσει απαντήσεις και να σε φέρει αντιμέτωπο με μία πρόκληση: αυτή της αποτοξίνωσης. 

Η αναγκαιότητα της αποτοξίνωσης

Αν η αποτοξίνωση είναι ο τρόπος του οργανισμού μας να αποβάλλει τα περιττά ή και βλαβερά στοιχεία, τότε η διατροφική νηστεία είναι ίσως ένας τρόπος να το βοηθήσουμε.

Νηστεία και αποτοξίνωση
Χριστίνα Αβδίκου

Αν τα ερυθρά μας αιμοσφαίρια ανανεώνονται κάθε 100 - 120 ημέρες, τότε ίσως να μην είναι τυχαίο ότι οι τρεις μεγάλες νηστείες της χριστιανικής παράδοσης - με μεγαλύτερη τη νηστεία της Σαρακοστής - εναλλάσσονται περιοδικά βάσει εποχής.

Και αν το σώμα είναι τελικά ένα με την ψυχή, ίσως η στέρηση αυτή να σηματοδοτεί και κάτι ακόμη: την απομάκρυνση των συναισθημάτων και των σκέψεων που μας βαραίνουν. 

Detox Challenge: Η αποτοξίνωση γίνεται πρόκληση

Το Detox Challenge είναι η πρόκληση που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Είναι η ευκαιρία μας να νηστέψουμε με διάφορους τρόπους και να πετάξουμε από πάνω μας οτιδήποτε περιττό μας βαραίνει. 

Το Detox Challenge είναι ένα ειδικό αφιέρωμα από τη συντακτική ομάδα του OW, που για τις επόμενες 15 ημέρες θα περιλαμβάνει καθημερινά δύο θέματα για την αποτοξίνωση, τη σωματική, την ψυχική και της επιδερμίδας, με στόχο να εμπνεύσει και να δώσει απαντήσεις. 

Μέσα από αυτή την πρόκληση των 15 ημερών επιδιώκουμε να απαλλαγούμε από τα άχρηστα και από τα βαριά και να αναζωογονηθούμε, όπως κάνει η φύση την άνοιξη. Και κάπως έτσι να προετοιμάσουμε το «σπίτι» μας να υποδεχτεί το καλοκαίρι, αναζωογονημένο, ισορροπημένο και αισιόδοξο. Θα αποδεχτείς την πρόκληση; 

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.