iStock

ΠΩΣ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ POLE DANCING

Το pole dancing είναι ένα άκρως εντυπωσιακό είδος άσκησης και χορού. Τι χρειάζεται να γνωρίζεις αν θέλεις να το δοκιμάσεις;

Είναι άθλημα, αλλά και μορφή τέχνης. Συνδυάζει τον χορό με τα ακροβατικά. Είναι άκρως διασκεδαστικό, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό είδος γυμναστικής για άντρες και γυναίκες. Το pole dancing βρήκε –επιτέλους– τη θέση που του αξίζει!

Ξέχνα, λοιπόν, όσα πίστευες για το άθλημα αυτό και δες τι έχουν να σου προσφέρουν οι προπονήσεις σε στύλο.

Ποια είναι τα οφέλη του pole dancing;

Τα οφέλη του είναι σαφώς σωματικά, αλλά ταυτόχρονα επιδρά θετικά και στην ψυχική υγεία.

  • Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βλέπεις διαφορά στο σώμα σου, κυρίως στα χέρια και στον κορμό, κι αυτό από μόνο του σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.
  • Προσφέρει ενδυνάμωση και βελτιώνει την ευλυγισία και την ισορροπία.
  • Είναι μια δραστηριότητα με μεγάλη ποικιλία και αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, χαρακτηριστικά που κρατούν το ενδιαφέρον του ασκούμενο αμείωτο.
  • Τέλος, όπως όλες οι μορφές άσκησης, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, όφελος που ενισχύεται από την ύπαρξη μουσικής.

pole dancing
iStock

Σε πόσο χρόνο θα δω αποτελέσματα;

Κάθε ασκούμενος θέλει τον δικό του χρόνο για να δει αποτελέσματα, είτε στο σώμα του είτε στη διάθεσή του. Φυσικά, και το ίδιο το άθλημα θέλει να διαθέσεις χρόνο, ώστε να ξεκινήσεις να το κατακτάς.

Το ποσό γρήγορα θα δεις διάφορες στο σώμα σου εξαρτάται από τη συχνότητα προπονήσεων. Σε γενικές γραμμές, πάντως, με δυο τρεις προπονήσεις την εβδομάδα θα νιώθεις πιο δυνατός και ευλύγιστος μετά από περίπου τρεις μήνες.

Για ποιους ενδείκνυται;

Το pole dancing δεν έχει όριο ηλικίας και με την κατάλληλη καθοδήγηση οποιοσδήποτε μπορεί να δοκιμάσει. Βέβαια, σε περίπτωση που κάποιος υποφέρει από χρόνιους πόνους και τραυματισμούς, καλό είναι να συμβουλευτεί πρώτα τον γιατρό του και έπειτα, αν το επιτρέψει, να ασχοληθεί με μεγάλη προσοχή με το pole dancing.

pole dancing
iStock

Πρόκειται για μια αρκετά απαιτητική φυσική δραστηριότητα και καταπονεί αρκετά κάποιες μυϊκές ομάδες του σώματος.

Τι περιλαμβάνει ένα μάθημα pole dancing;

Ένα μάθημα συνήθως περιλαμβάνει την προθέρμανση, που είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή τραυματισμών, το κυρίως μέρος, που είναι είτε ακροβατικά στον στύλο είτε κάποια χορογραφία, και τέλος την αποθεραπεία, που είναι εξίσου σημαντική με την προθέρμανση.

Τι χρειάζεται να προσέξω;

Όπως όλα τα εναέρια ακροβατικά προγράμματα, υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας, γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο προπονητής που θα επιλέξεις να κατέχει τις κατάλληλες γνώσεις, αλλά και το στούντιο να φροντίζει για τη χρήση σωστού και ασφαλούς εξοπλισμού.

Η Βενετία Λασκαρίδη είναι δασκάλα χορού.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.