Unsplash Eugene Zhyvchik

ΠΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Η ζωή μας είναι απλές καθημερινές στιγμές! Ας κάνουμε όσο μπορούμε μικρές αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε μια ημέρα γεμάτη χαρά και πληρότητα.

Η καθημερινότητα του καθενός μας, με τόσες υποχρεώσεις και έγνοιες, είναι πολλές φορές μια πραγματική πρόκληση, ειδικά αν ζεις στους γρήγορους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης. Έτσι και η δική μου. Αυτό με έκανε να αναζητήσω τρόπους απλούς και καθημερινούς για να βελτιωθεί η ποιότητά της. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, ώστε να την απολαμβάνω περισσότερο παρά τις απαιτήσεις της.

Καλημέρα με άσκηση

Η μεγάλη μου αγάπη για την άσκηση με παρακίνησε να βάλω στη ζωή μου καθημερινά το πρωϊνό περπάτημα, έστω και για 30 λεπτά. Αφήνοντας τον γιο μας στο σχολείο ή και κάποιες φορές και νωρίτερα, πάω στο πάρκο της γειτονιάς μου και κάνω την πρωινή μου άσκηση. Είναι για εμένα η πρωινή μου καθημερινή ψυχοθεραπεία, ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό όπως λέω.

Υπάρχουν πολλά πρωινά που ξυπνάω με άγχος και σκέψεις αρνητικές. Μετά από αυτό το περπάτημα, ο νους μου έχει καθαρίσει, η καρδιά μου έχει ηρεμήσει και αναδύεται η χαρά και ο ενθουσιασμός για την ημέρα που έχω μπροστά μου. Οι ορμόνες της χαράς έχουν πάρει την θέση των ορμονών του στρες, κι αυτό με μια τόσο απλή επιλογή. Νιώθω σαν να είναι απλά ένας διακόπτης που χρειάζεται να τον κινήσουμε!

αλλαγές

Μικρές αλλαγές χωρίς ενοχές

Μετά το περπάτημα και πριν πάω στη δουλειά μου, κάποιες φορές μου προσφέρω ένα υπέροχο ρόφημα σε ένα πανέμορφο μαγαζί της γειτονιάς μου, με γελαστό και πολύ ευχάριστο προσωπικό. Πόσο με γεμίζει χαρά ένα χαρούμενο χαμόγελο και μια όμορφη καλημέρα! Μπορεί κανείς να σκεφτεί πως αυτό έχει έξτρα κόστος κι αυτό να του δημιουργήσει πολλές ενοχικές σκέψεις. Είναι κάτι που έκανα κι εγώ και αποφάσισα να το αλλάξω.

Αυτή η τόσο μικρή κίνηση, η επιλογή να φροντίσω τον εαυτό μου, μου δίνει ό,τι χρειάζομαι για να είμαι πιο αποδοτική και χαρούμενη στην εργασία μου. Σε εμένα προσωπικά, φέρνει ανάλογα αποτελέσματα και σε ό,τι προσφέρω στους άλλους. Όταν εγώ είμαι γεμάτη από χαρά και ηρεμία, μπορώ να προσφέρω στους πελάτες μου, στην οικογένεια και στους φίλους μου.

αλλαγές

Πρωινή ενέργεια

Κάποια πρωινά μου τα αφιερώνω στη yoga και στο pilates. Αυτός ήταν κι ο λόγος που επέλεξα να προσθέσω στο πρόγραμμα του χώρου που έχω δημιουργήσει για ευεξία και αυτοβελτίωση, πολύ πρωινά μαθήματα, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι πελάτες μου να έρχονται ξεκούραστοι. Καταλαβαίνω πως τα απογεύματα είναι πολύ γεμάτα, ειδικά με τις δραστηριότητες των παιδιών, και η κούραση ανάλογη. Το να ξεκινάω την ημέρα μου με ένα μάθημα ευεξίας, μου δίνει δύναμη, αισιοδοξία και ηρεμία για να διαχειριστώ τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν. Ενδυνάμωση και βελτίωση ανθεκτικότητας, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Η φύση της δουλειάς μου μου επιτρέπει να εργάζομαι και σε διαφορετικούς χώρους, και πολλές φορές επιλέγω μέρη που με εμπνέουν να δημιουργώ. Κάποιες φορές το συνδυάζω βλέποντας εκεί τους συνεργάτες και τους φίλους μου. Αυτή η τόση ωραία προσωπική επαφή και το μοίρασμα γεμίζουν την καρδιά μου με χαρά. Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους, δίνουν μεγάλο νόημα στη ζωή και στην καθημερινότητά μου!

Βασιλεία Σίμου

Το κλείσιμο της μέρας

Το βράδυ, πριν κοιμηθώ, πάντα επιλέγω να μείνω στη σιωπή για λίγα λεπτά, να κάνω μια μικρή ανασκόπηση της ημέρας μου χωρίς καμία κριτική – απλά παρατήρηση με συνειδητότητα. Αδειάζω το περιττό από το μυαλό μου, εύχομαι, προσεύχομαι αυτό που επιθυμώ, ευγνωμονώ για τις εμπειρίες της ημέρας που πέρασε και κοιμάμαι ήρεμη και γαλήνια.

Η ζωή μας είναι απλές καθημερινές στιγμές. Ας κάνουμε μικρές αλλαγές και όσο μπορούμε πιο συνειδητές επιλογές που θα μας οδηγήσουν σε μια ημέρα γεμάτη χαρά και πληρότητα. Κι αν έρθει η πρόκληση, δεν πειράζει, ας την αγκαλιάσουμε. Η ζωή τα εμπεριέχει όλα, χαρά και λύπη, σκοτάδι και φως.

Η Βασιλεία Σίμου είναι ιδιοκτήτρια του Life Blossom - Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης και Wellness Coach.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.