Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ YOGA ΠΟΥ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

5:11

Ο Αντώνης Φραγκάκης σε αυτό το βίντεο μάς δείχνει μία ακόμη βασική στάση της yoga: τον Πολεμιστή Ι.  

Η σειρά σύντομων βίντεο με τις βασικές στάσεις της yoga συνεχίζεται με το πέμπτο στη σειρά βίντεο. Ο Αντώνης Φραγκάκης μάς εμπνέει, καλώντας μας να βάλουμε τη yoga στη ζωή μας.

Ξεκίνησαμε με τις στάσεις της καρέκλας και του δέντρου. Συνεχίσαμε με την τριγωνική στάση και τη στάση μισοφέγγαρο. Περάσαμε στη στάση περιστρεφόμενο τρίγωνο και ανακαλύψαμε τον Πολεμιστή ΙΙ και τη στάση εκτεταμένης πλευρικής γωνίας.

Σε αυτό το βίντεο μαθαίνουμε τη στάση του πολεμιστή I, μία από τις πιο γνωστές και βασικές στάσεις της yoga, η οποία έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα.

Μια από τις βασικές στάσεις της yoga: Πολεμιστής Ι (Virabhadrasana I)

Το πρώτο ερώτημα που μπορεί να σου γεννηθεί όταν ακούς τον τίτλο Πολεμιστής, είναι πώς γίνεται να υπάρχει μία τέτοια στάση στη yoga, η οποία προσβεύει τη μη βία. Η απάντηση είναι απλή. Ο πολεμιστής στη yoga έχει την έννοια του πνευματικού πολεμιστή και στόχο έχει το να πετύχεις να παρατηρήσεις το μέσα σου. Αυτό βέβαια απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, γι' αυτό και η συγκεκριμένη asana χρειάζεται προσήλωση.

Είναι μια απαιτητική στάση, ωστόσο ο Αντώνης Φραγκάκης δίνει εναλλακτικές για να μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει τον Πολεμιστή και να επωφεληθεί απ' αυτόν.

Η στάση του Πολεμιστή I, όταν εκτελείται σωστά, δεν υπάρχει σημείο του σώματος που να μην επωφελείται. Με την Virabhadrasana μακραίνουν και τεντώνονται οι ώμοι, τα χέρια, η πλάτη, τα πόδια, οι αστράγαλοι. Η συγκεκριμένη στάση βοηθά επίσης να ανοίξουν τα ισχία, το στέρνο, οι πνεύμονες και συμβάλλει στην εστίαση της προσοχής και στην ισορροπία του σώματος. Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, το ίδιο και η αναπνοή.